OVER ONS

welkom op de website van Maris Vlees

Mijn naam is Patrick Maris. Ik ben 24 jaar en werkzaam op het akkerbouw- en vleesveebedrijf van mijn ouders. Het bedrijf bestaat uit 64 hectaren akkerbouwgrond en ongeveer 70 stuks vleesvee. Sinds 1870 is het bedrijf gevestigd aan de Hoge Zeedijk in Langeweg. Inmiddels is de 4de generatie werkzaam op dit bedrijf en ik wil het bedrijf graag gaan voortzetten.

Vleesvee

Het vleesvee bestaat uit Belgische wit blauwe dikbil koeien. De koeien komen op een leeftijd van 4 à 5 jaar vanuit de Belgische Ardennen naar ons bedrijf. Hier op ons bedrijf verzorgen wij de koeien op uitstekende wijze, om een eerste kwaliteitsstuk vlees te kunnen krijgen. Vandaar dat al onze koeien in ruime hokken op stro liggen. Het rantsoen van het vee bestaat uit mais, aardappelen, bierbostel en brok, waarover ze de hele dag kunnen beschikken.

Akkerbouw

De gewassen die wij telen, zijn aardappelen, suikerbieten, uien, knolselderij, mais, tarwe en cichorei. Een klein deel van de tarwe, die we op het akkerbouwbedrijf telen, pletten we zelf met een oude hamermolen en wordt als voer gebruikt voor onze koeien. Het tarwestro wordt gebruikt, om iedere dag de hokken van een vers laagje stro te voorzien. Ook de mais gebruiken we voor de koeien. Deze wordt gehakseld en ingekuild en dient als veevoer. De andere gewassen die wij telen, worden afgezet aan diverse afnemers.

VRIENDEN VAN MARIS VLEES